Защо правим този подкаст?

Защо правим този подкаст?

Животът е изпълнен със смисъл и ние искаме да вярваме, че е така, въпреки обстоятелствата и идиотите наоколо. Направихме подкаста, защото всички ние търсим нещо, за което да се хванем, за което да си заслужава да мислим и да се борим. Правим и всичко по силите си, за да накараме и тези, които идват след нас, да го проумеят. Всеки ден и час се сблъскваме с избори. Трябва да взимаме трудни решения дали да се подчиним на идиотщините наоколо, дали да правим компромис със себе си и дали да допуснем някакви обсоятелства да ни лишат от собствената ни вътрешна свобода.

Винаги е твърде лесно да обявим другите за идиоти, но не бива да забравяме, че е идиотски трудно да бъдем истински хора.

Когато се приберем вечер искаме да седнем, да си поемем глъдка въздух и може би да чуем нещо, разказано от някой нормален човек, като нас. Да се убедим за пореден път, че не сме сами и не сме малко – тези, които считаме за нормални хора, за НОРМАЛНИЦИ. Защото само така ще имаме силите да започнем всичко наново от утре.

Съзнанието за собствената вътрешна стойност се корени в ценностите, които споделяме. Това е един подкаст, който ще се занимава с ценностите. Ще чуете истории за хора със смисъл, хора, изпълващи със смисъл света наоколо.

Разбира се, сега ви накарахме да се замислите.

Но фактът, че сте попаднали на този подкаст подсказва, че не е нужно да мислите за философски и екзестенциални теми точно сега. Вие просто сте сред нормалните хора, които като им кажат да мислят за нещо истинско и те го правят. Защото обичат да има смисъл.

То е като да ти кажат да мислиш за млечен шоколад с много ядки. Ако обичаш такъв шоколад.

Мислете за нещо, което намирате смислено. Пък било то и шоколад.

Кой ни е помагал?

Благодарим на екипа на радио Katra FM за записа на джинглите в този подкаст